Bevezetés

Az állattenyésztés tudományán belül a gazdasági állatok viselkedésével foglalkozó hazai és nemzetközi kutatások az elmúlt néhány évtizedben igazolták, hogy a gazdaságos állatitermék-előállítás egyik lényeges feltétele – a különböző fajok viselkedésének kellő mélységű ismeretében – az állatok igényének megfelelő tartásmód. Kétségtelen ugyanakkor, hogy napjainkban a tudományok egyre inkább egymásra épülnek, vagyis egy adott kérdés megválaszolása csakis összefogással, több kutatócsoport (pl. állattenyésztő és biológus) együttműködése révén lehetséges.
Újságunkban olyan hazai és nemzetközi munkákat szeretnénk megjelentetni, amelyek gazdasági haszonállataink tartásmódjával, viselkedésével és jólétével foglalkoznak, de kiemelt szerepet szánunk a társállatokkal és az úgynevezett egyéb állatfajokkal végzett etológiai alapkutatások eredményeinek is (pl. kutya, üregi nyúl, emu, strucc). A kísérletes munkák eredményeinek közlésén kívül lehetőséget kínálunk szemlecikkek készítésére is egy adott témában. Vitaindító munkák közlését is tervezzük. Lényegesnek tartjuk továbbá, hogy állandó rovat keretében helyet adjunk kiváló diplomamunkákból készített cikkeknek. Fontos célunk ezenfelül a fiatal kutatók eredményeinek (pl. Ph.D. munkák) közlése is.
 
 
Megjelenés: évente kétszer: június és december.
 
Kiadja:
Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Állattenyésztési tudományok Intézet
2100 Gödöllő,
Páter Károly út 1.
 
 
HU ISSN 1786-8440
 
 

Az elektronikus újság honlapját ˝A tudomány eredményei, az eredmények közlésének tudománya a Szent István Egyetemen˝ c. TÁMOP-4.2.3-08/1/KMR-2008-0004 jelű európai uniós pályázat támogatja.

magyar