- English
- Magyar
2015 XI. évfolyam
1. Szám
Tartalomjegyzék
- Bódi L., Ferencz T.R, Kisné D. thi D.X., Thieu N.L.P., Szűcs E., Kovácsné G.K., Szalay I.: Állatjólét és termékminőség a baromfitenyésztésben - szemle
- Bodnár Á., Nagy M.F., Faragó L.B., Pajor F.: Adatok hazai alpakák napi aktivitási és társas viselkedéséhez a tavaszi időszakban
- Bokor B., Abayné H.E., Tóth G., Tőzsér J., Pajor F., Póti P.: Különböző genotípusú juh fajták egyes hizlalási tulajdonságainak összehasonlítása
- Illés G., Pajor F., Póti P.: Szarvasmarha istállók új típusú polimer padozata
- Kapusi V.B., Gulyás L., Gergátz E., Póti P., Tóth G., Pajor F.: Egyes tőgytulajdonságok vizsgálata hazai lacaune juhállományokban
2. Szám
Tartalomjegyzék
- Annus K., Kovács E., Sáfár L., Gáspárdy A.: A magyar cigája behelyezése az európai juhok közé az anyai eredet szerint (mtDNA CR)
- Balázs O., Némethné B.E., Gulyás L., Hegyi J.: Tehéntejjel történő gidanevelés egy Győr-Moson-Sopron megyei tenyészetben
- Bódi L., Thieu N.L.P., Kovácsné G.K., Konrád Sz., Barta I., Kisné D.D.X., Szentes K. Á., Szalay I., Lencsés Gy.: A tojások fizikai minőségének összehasonlító vizsgálata különböző típusú tyúkállományokban
- Csikós Á., Tisza Á., Simon Á., Gulyás G., Jávor A., Czeglédi L.: Fajazonosítás hús- és sajttermékekből PCR-egyszálú DNS konformáció polimorfizmus (PCR-SSCP) és DNS szekvenálás alkalmazásával
- Díaz, F.D., Csízi I.: Delelőerdő a juhtartás szolgálatában
- Győri Zs., Balogh P., Huzsvai L., Novotniné D.G.: „Óvodásítás” a fiaztatóban, a választási stressz-hatások csökkentésére irányuló tartástechnológiai rendszer vizsgálata
- Jilly B.: Háztáji és magángazdasági haszongalamb-tartás fejlesztése, jövedelmezősége, foglalkoztatást elősegítő hatása
- Kovács A.: A katonák élelmiszer ellátása, különös tekintettel a húsételekre, a római légióktól a korszerű hadseregekig
- Kovács L., Kézér F.L., Tőzsér J., Szenci O.: Különböző vérmérsékletű és reaktivitású tehenek vegetatív idegrendszeri működése
- Lencsés E., Kovács A., Dunay A., Mészáros K.: Automata fejőrobot bevezetésének hatásai a HACCP rendszerre egy tejgazdaság példáján
- Mézes M.: Mikotoxinok átvitele az élelmiszerláncban
- Oláh J., Egerszegi I., Jávor A., Szabó M., Csízi I., Monori I.: Különböző fajtájú anyajuhok ivarzásindukciója a fő termékenyítési időszakon kívül
- Oravecz T.: A magyar méz minőségi garanciája
- Oravecz T.: A Kincses-Billege termelői vándorméhészet bemutatása a Magyar Méhészeti Nemzeti Program (2013-2016) alapján
- Szalai, T., Loksa, G., Pintér, K., Szalai, D., Saláta, D.: Study on the thermoregulation of the honeybee colony (A. mellifera) in Winter
- Szalma I.: The importance of hygiene systems in quality assurance in the meat industry in Gyula
- Szili V.: A magyar sertéstartás költség- és jövedelemhelyzete
- Takács M., Oláh J.: A 2015. évi napraforgóméz mennyiségének alakulása különböző kaptártípusok és a méhanya életkorának függvényében
- Tempfli K., Kovács B., Posgay M., Simon Z., Bali P.Á.: Az adiponectin gén expressziója mangalica, mangalica x duroc és magyar nagyfehér sertések izom- és zsírszövetében
magyar